Şuanda 32 konuk çevrimiçi
BugünBugün663
DünDün1181
Bu haftaBu hafta4341
Bu ayBu ay38078
ToplamToplam10154633
Yazı arama klavuzu PDF Yazdır e-Posta
Engin Erkiner tarafından yazıldı   
Pazartesi, 05 Nisan 2021 15:53


 

 

Bazı okurlar mesaj ileterek sitede bir zamanlar okudukları yazıya yeniden bakmak istediklerini ama çok sayıda yazı arasında bulmanın zor olduğunu aktarıyorlar.

Haklılar, bu yazıda sitede belirli bir konuda yazı aramanın iki kolay yolunu anlatacağım.

Sitede bu yazıyla birlikte 4440 yazı bulunuyor.

İlk yol, sağ üst köşedeki arama bölümüne yazı başlığındaki ya da içindeki birkaç kelimeyi yazmaktır. Yazma yeri sınırlı olduğu için birkaç kelime yeterlidir. Karşınıza bu kelimelerin içinde geçtiği yazıların listesi çıkar. Böylece daha dar bir alanda ilgili yazıyı ararsınız.

İkinci yol daha kolaydır ama yazının başlığını ya da başlığının ilk kelimesini bilmeniz gerekir. O zaman www.enginerkineryazilar.wordpress.com adresine gidersiniz. Burada yazılar ilk kelimenin harf sırasına göre sıralanmıştır. Yazıyı bulunca tıklarsınız ve en alta inip yazıyı okuyabilirsiniz.

Mesela alt emperyalizmle ilgili alt ile başlayan 7 yazı var, toplamda ise on yazı bulunuyor. Mesela “Devşirmecilik ve yayılmacılık” başlıklı yazı da alt emperyalizmle ilgilidir, “Türkiye’nin paralı askerleri” yazısı da…

Başlık alt emperyalizm olarak başlamıyor, farklıdır ama yazı bu konuyla ilgilidir.

İlk yazıda islamiyetin Afrika toplumlarından aldığı köleyi topluma entegre etmek ve bunları yayılmacılıkta kullanmak anlayışı üzerinde duruluyor. İslamın hızla yayılmasında bu farklı kölecilik anlayışının önemli rolü vardır.

İkinci yazıda ise Türkiye’nin değişik ülkelerden cihatçılara para vererek onları kendi askerleriyle birlikte farklı ülkelere göndermesi konu edilmektedir.

Suriye, Irak, Kafkasya, Libya gibi geniş bir coğrafyaya yayılan savaşı sadece kendi askerlerinizle yürütemezsiniz. Kayıp fazla olur ve bunlar da bir şekilde kamuoyuna yansır. Paralı askerlerin ölmesi ise “hesaba geçmemektedir”. Bunların TC vatandaşı olması da gerekmez (Fransız ordusundaki Yabancılar Lejyonu gibi).

Keza sosyalizm anlayışındaki değişimle ilgili yazıları da esas olarak S harfinden bulabilirsiniz. Başka yazılar da vardır ve bunların başlıklardan aranması gerekir.

Sitede yayınlanan yazılardan seçtiklerimi burada topluyorum. Şu anda 1044 yazı var, bu sayı yavaş olarak sürekli artıyor.

 

Yazı sıralamasının sonuna indiğinizde çok sayıda blog ve sitenin adresini görürsünüz. Bunlarda yine ya benim yazılarım ya da sitedeki konuk yazılarından bir bölümü yer almaktadır.

Son Güncelleme: Pazartesi, 05 Nisan 2021 15:54