Şuanda 50 konuk çevrimiçi
BugünBugün456
DünDün2294
Bu haftaBu hafta6428
Bu ayBu ay40165
ToplamToplam10156720
Alper Yalman'ı kaybettik PDF Yazdır e-Posta
İrfan Dayıoğlu tarafından yazıldı   
Cumartesi, 13 Haziran 2020 16:29


 

 

12 Eylül sonrası Türkiye'den Filistin'e, Filistin'den Suriye'ye, Suriye'den Fransa'ya yaşanan acılı, mücadele dolu sürgün yaşamı, sonrasında ise ülkeye dönüş. İşte Alper yoldaşın yaşamının kısacık öyküsü. O, 82 Beyrut savaşında Beyrut'u en son terkeden Yaser Arafat'la aynı gemideydi.

Hayatının çok zorlu süreçlerinde bile yüzündeki gülümsemeyi asla eksik etmeyen tam bir serüven insanıydı. İnançlı ve kararlı duruşu ile örnekti aynı zamanda. Doğru bildiklerini her koşulda dile getirmekten asla imtina etmedi. Sevdiklerini de hiçbir zaman unutmazdı, unutmadı da. Paris'e her gelişinde mutlaka buluşurduk. Paris'e geldiğinde onu  bir haftaya yakın Orly Havaalanında bekleyenlerden biri de bendim.

Son görüşmemizi yapamadık. Ben Paris'ten uzaklara taşınmıştım. Alper beni telefonla arayarak neredesin Dayı dedi. Ben yerimi bildirince "uzakmış gelemem zamanım yok, döneceğim' dedi. Dönüşünden hemen sonra çağın illetine yakalandığını söyledi. Moralliydi. "biz nelerin üstesinden geldik Dayı, merak etme bunun da üstesinden geliriz' diye kendisi bize moral vermeye çalıştı.

Bir yaprak daha döküldü dalımızdan, erken giden kuşağımızın kayıplar kervanına bir can daha katıldı. Acımız büyük. Tüm sevenlerinin başı sağ olsun, yıldızlar yoldaşı olsun, ışıklar içinde uyusun.

Uğurlar olsun sevgili Alper uğurlar olsun, seni yaşadığımız sürece asla unutmayacağız.

 

Son Güncelleme: Cumartesi, 13 Haziran 2020 16:31