Şuanda 35 konuk çevrimiçi
BugünBugün2793
DünDün1137
Bu haftaBu hafta6513
Bu ayBu ay27515
ToplamToplam10189569
METE OZER'IN IFADELERINI CURUTEN IZZET NACI CELASIN'IN IFADESIDIR PDF Yazdır e-Posta
Erkan Ulasan tarafından yazıldı   
Perşembe, 23 Nisan 2009 18:07


Nebil RAHUMA'yi arama

calismalari daha once de belirttigimiz gibi oldurulmesi sureci ile ic ice gecmistir. Nebil RAHUMA'nin neden ve nasil olduruldugu tartismaya yer vermeyecek bir sekilde nettir. Ancak Mete OZER'in ifadesinin yayinlanmasi ile bir kez daha gundeme gelmistir. Sunu belirtmeliyim ki Nebil RAHUMA'nin oldurulmesini gundeme getirmek, oldurulmesi nedenlerini tartismaya acacaktir. Nebil'in devrimci ahlakini sorgulamayi dahi kimsenin aklina getirmemesi gerekir. O'nun Devrimci ahlaki hakkinda soyleyecek cok sozum, bu konuda gecmiste yapilanma icinde olanlara dair  Nebil'in tavri icin verebilecegim bircok ornek var. Nebil, birakin arkadasinin esine sarkintilik etmesini, bakmayi bile dusunecek bir insan degildir. Oysa bu yapilanma icinde bu konuda soylenecek cok sey var. Ve Nebil'in  bu yasananlar karsisinda Devrimci ahlaki nasil yucelttigine dair  tavirlarini bu ifadeleri yayinlayanlar da cok iyi bilirler. Tanidigimiz Nebil  RAHUMA hicbir zaman hicbir yerde kendi nefsini dusunerek hareket etmemistir. O'nu taniyan  hic kimsede bunun aksini soyleyemez.

HDO Dava dosyasinda Kisa Izo kod adli Izzet Naci CELASIN'un beyani oldugu iddia edilen ifadesinde;

" ...Ziya ERDONMEZ'in 17.10.1980 gunu Kadikoy Nufus idaresinden soguk damganin gasp edilmesine istirak ettigi sirada oldurulmesinden sonra, sanigin yanina Sari METIN (Mehmet YILDIRIM)gelerek 1980 Kasim ayi basinda Kadikoy Hasanpasa Sogutlucesme tren istasyonun ust tarafinda bir evde toplantiya cagirdigi ve sanigin bu toplantiya Mehmet YILDIRIM, Cemalettin DUVENCI, Nihat KURBAN, Zeynep Melis DUVENCI ve Mustafa ATMACA ile birlikte katildigi, bu toplantiyi Mehmet YILDIRIM ve Cemalettin DUVENCI'nin idare ettigi ve toplantida genel olarak orgutun Genel Komitesi uyesi Nebil RAHUMA (nin) orgut tarafindan cezalandirip oldurulmesi konusunun konusulup tartisildigi ve herhengi bir sonuca varilamadigi, toplantinin gundeminde ikinci konu olarakta, KISA kod adli Mete OZER'in orgutun ust duzeyde sorumlu bir eleman olmasina ragmen, orgutsel eylemleri ve faaliyetleri kendi kisisel amaclari dogrultusunda yonlendirdiginden bahisle, elestirerek Mete OZER'in tek basina orgutu ele gecirmek icin gayret sarfettigi sonucuna varildigi ve bu gorsute birlestigi, yine Kadikoy Nufus Idaresinden soguk damganin gasp edilmesi sirasinda Ziya ERDONMEZ'in olumu haddisesinden de Mete OZER'in sorumlu oldugu gorusunun ileri suruldugu ve gercektende bu eyleme Mete OZER'in katilmasi gerektigi halde katilmamasi nedeniyle Ziya ERDONMEZ'in bu eyleme katilmak zorunda kaldigi ve eylemi gerceklestirdigi sirada guvenlik gorevlilerince acilan ates sonucu oldugu.."

ayni ifadenin iki satir altindan devamla,

"... yine ilk toplantiya katilan ayni kisilerle ayni evde 2. bir toplanti daha yaptiklari, ve yine bu toplantida pasiflikle suclanan Mete OZER ve KARAKIZ kod isimli Saliha NAZLIKAYA'nin orgutten ihrac edilmesine karar aldiklari ve bu karari ihrac edilen kisilere verilmesi gorevini Sari METIN kod isimli Mehmet YILDIRIMA verilmesini kararlastirdiklari..."  (HDO iddianamesi Say. 144) demistir.

Yine HDO dava dosyasinda Zeynep Melis DUVENCI'nin ifadesinde

"... Mart ayi icerisinde yeni bir Genel Komite toplantisinin yapilmasi karari aldiklari,toplantida Mete OZER'in insiyatifi ile Nebil RAHUMA'nin cezalandirildigi sonucuna varilarak Mete OZER'in ihraci konusunun gorulecegi karar bagladiklari, toplantidan bu karari aldiktan sonra atrildiklari, 15.Mart  gunu...      ...eve geldikten sonra televizyon haberlerinden Bahcelievler yayla duragi Lavanta sokak Uzay apartmanindaki guvenlik kuvetlerince  yapilan operasyonda  Mehmet YILDIRIM, Cemalettin DUVENCI, Nihat KURBAN, ve Suleymen AYDEMIR'in oldugunu duyunca..." (HDO iddianamesi, Say.142) denilmektedir.

Goruldugu gibi Nebil RAHUMA'nin oldurulmesiniden haberi olmadigini iddia eden Mete OZER ve Saliha NAZLIKAYA yapilan toplantilar sonucu alinan karari ile orguten ihrac edilmistir.

Mete OZER'in  ifadesi kendisini bu cinayetten kurtarmak icin verilmis ifadeler olup gercegi yansitmamaktadir. Mete OZER'in namuslu bir devrimci olan Nebil RAHUMA'yi bir kumpas sonucu ortadan kaldirarak, Ziya ERDONMEZ'i tek basina eyleme sokarak oldurulmesinde pay sahibi olmasiyla yapilanmayi tek basina ele gecirme cabalari oldugunu yukaridaki  ifadeden de anlamaktayiz.

E. ULASAN