Şuanda 47 konuk çevrimiçi
BugünBugün821
DünDün2801
Bu haftaBu hafta7342
Bu ayBu ay28344
ToplamToplam10190398
TDAS Platformu İbrahim Yalçın yoldaşı andı PDF Yazdır e-Posta
İrfan Dayıoğlu tarafından yazıldı   
Pazartesi, 01 Mayıs 2017 19:27


 

 

30 Nisan 2017 Pazar günü Paris’te İbrahim Yalçın ve Halil Güven yoldaşların şahsında, mücadele tarihimizde yitirdiklerimizi andık. İbrahim Yalçın, Halil Güven, Mahmut Saçın ve Kemal Yıldırım yoldaşların ölümünün birinci yılında, Paris’te bir araya gelen 20’yi aşkın yoldaşın katılımı ile bir anma düzenledik.

Aralarında Engin Erkiner, Haydar Yılmaz, Züber Yıldız, Cabir Hasan, Nuray Bayındır, Kazım Özaslan, Şahin Yirik, Gülay Yirik, Apo Arpacı ve İrfan Dayıoğlu’nun da bulunduğu, İbrahim yoldaşın eşi, çocukları, yeğenleri ve abisinin de katıldığı toplantıda, bir dakikalık saygı duruşunun ardından hazırladığımız 22 dakikalık bir sinevizyon gösterisi sunduk. Ardından İbrahim, Halil, Kemal ve Mahmut Yoldaşlarımızı tanıyan yoldaşları onlarla ilgili anılarını dile getirdiler.

Toplantıda ilk önce Türkiye ve Avrupa’nın birçok ülkesinde yoldaşlarımızın gönderdiği mesajlar okundu.  Toplantıya katılan yoldaşlar anılarını anlattıktan sonra, yoldaşları İbo, Halil, Kemal ve Mahmut yoldaşları anlattılar ve onların anısına bağlılığın, onların ideallerinin yaşatılmasıyla bir anlam bulacağının altını çizdiler. Geçtiğimiz yıldan bu yana TDAS Platformu adı altında çalışma yürüten, bir dönem THKP-C Acilciler saflarında mücadele yürütmüş olan yoldaşlar, gelinen aşamada eski örgüt modellerinin aşıldığının altını çizerek, “bundan böyle biz eski Acil militanları olarak, başta kendimizi ideolojik ve politik olarak donatmalıyız. Ardından teorik ve politik yazılarımız, broşürlerimiz ve kitaplarımızla, devrimci harekete katkılarımızı sürdürmeliyiz” belirlemesinde bulunduk.

Bu amaçla TDAS PLATFORMU adına oluşturacağımız bir site yoluyla kitlelere ve tüm eski yoldaşlara ulaşmayı hedefliyoruz denildi. Ayrıca gerek kolektif olarak hazırlanan, gerekse yoldaşların bireysel çalışmalarını kitaplar ve broşürler halinde yayınlamayı önümüze hedef olarak koyduk.

Geçtiğimiz yıl İbrahim Yalçın yoldaşın ölümü ertesinde yaptığımız birinci toplantımızı, Yoldaşların ölümünün 1. Yılında yeniden yaptık ve bundan sonra da aynı toplantıların yılda bir kez yapılmasına karar verdik.

Oldukça verimli geçen toplantımız; birlikte yediğimiz yemek sonrası, bir toplantıda daha buluşmak ve içinde geçtiğimiz döneme cevap olabilecek ortak kolektif çabalarımızı yoğunlaştırmak dilekleriyle son buldu.

 

Son Güncelleme: Pazartesi, 01 Mayıs 2017 20:49