Şuanda 57 konuk çevrimiçi
BugünBugün611
DünDün2294
Bu haftaBu hafta6583
Bu ayBu ay40320
ToplamToplam10156875
Yaprak dökümü devam ediyor. Hüseyin Eriş'i kaybettik PDF Yazdır e-Posta
İrfan Dayıoğlu tarafından yazıldı   
Pazartesi, 09 Kasım 2020 14:18


1977 yılında yitirdiğimiz THKP-C Acilciler örgütünün yöneticilerinden Yüksel Eriş (Süreyya)’nın kardeşi yoldaş Hüseyin Eriş’I de korona illetinden kaybetmenin acısını yaşıyoruz.

Hüseyin yaşamı boyunca yeteneklerini örgüt ayırımı yapmadan devrimci-demokratik hareketin hizmetine vermiş, mütevazi, çalışkan, iyiliksever ve dost biriydi.

Hüseyin en başta Cumartesi Annelerini hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Yaşadığı Şişli’de halka hizmette, sorunları ile ilgilenmekte hep en önde olmayı prensip edindi. Hüseyin engelli olmasına rağmen siyah kemer sahibi karateci idi ve aynı zamanda bu dalda hocalık da yaptı.

Hüseyin yoldaş Şişli Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi idi. Hüseyin aynı zamanda bir müzik tutkunuydu, Hüseyin’siz Alaturka şarkılar öksüz kaldılar. Hüseyin bu illet korona olmasaydı şimdi aramızda olmaya devam edecekti.

Lanet olsun bu hastalığa ve bu hastalığı insanlığın başına bela eden zihniyete. İnsan’dan önce parayı düşünenlere bin defa lanet olsun.

Hüseyin aynı zamanda bir İnsan Hakları savunucusu idi. Türkiye Engelliler Hareketinin ve 78’liler Hareketinin öncü militanlarındandı. Hüseyin siyasetle de uğraşan bir militandı HDP ilçe yöneticisiydi aynı zamanda.

Hüseyin yoldaşım seninle her konuşmamızda söz dönüp dolaşıp bir zamanlar içinde yer aldığımız örgütün birliğini, bütünlüğünü sağlamaya gelirdi. Sen tüm safiyane ve iyi niyetinle hepimizin yeniden birleşip devrimci-demokratik hareketin içinde hakettiğimiz yeri almamızı isterdin. Ancak zamanla köprünün altında çok sular aktığını, çürük elmalar temizlenmeden diğer elmaların sağlam kalmasının olanaklı olmadığını sen de yaşayarak gördün ve bizimle birlikte yürümeyi ilke edindin.

Ah be Hüseyin Eriş acelen neydi, daha söylenecek çok lafımız, yürünecek çok yolumuz vardı! Yüksel'e, İlkerlere, İbrahim’e ve tüm önden giden devrim militanlarına çokça selamlarımızı götür...

Tüm yoldaşlarının, ailesinin başı sağ olsun, Engelli camiasının önemli isimlerden sevgili yoldaşımız Hüseyin’imiz, ışıklar içinde uyu, yaşadığımız sürece senin anını yaşatacağımıza söz veriyoruz…